Ga naar de inhoud
Terug

Het nieuwe schoolseizoen van start!

Algemeen

Voor velen zit de zomervakantie er weer op en dat betekent dat de scholen en vakopleidingen weer massaal van start gaan. Bij EPC Nieuwegein verzorgen wij voor tal van scholen en instellingen ook dit jaar weer voor het nodige lesmateriaal, denk hierbij aan lesboeken, notitieblokken, planners, ringbandmappen, vouwmappen, posters, stickers, certificaten, rapportomslagen, POD-materiaal (printing-on-demand) etc. We nemen je in deze blog graag mee in de wereld van lesmateriaal en printing-on-demand.

Wat is Printing On Demand?

Printen on Demand wordt steeds meer populair in de hedendaagse industrie, dit betekent dat producten zoals boeken, posters en andere geprinte artikelen pas worden geproduceerd op het moment dat de bestelling gedaan wordt. Dit voorkomt massaproductie waarbij er hoge volumes worden opgeslagen die vervolgens niet gebruikt worden. POD maakt het hierdoor ook mogelijk om artikelen gepersonaliseerd op te sturen met een unieke tekst of logo.

De voordelen van Printing On Demand

  1. Verminderde Voorraadkosten: Een van de voordelen van Printing-on-demand is dat er geen grote voorraden opgeslagen hoeven te worden. Aangezien er pas wordt geproduceerd op het moment van bestellen, voorkom je dat men met een overbodig aantal artikelen komt te zitten welke het jaar daarop niet meer gebruikt kunnen worden. Dit kan financieel een flink verschil opleveren.
  2. Milieuvriendelijker: Omdat de producten pas geproduceerd worden op het moment van bestellen, hoeven geen onnodig hoge oplages worden ingekocht. Dankzij ons slimme machinepark kunnen wij bijvoorbeeld boeken en dozen al produceren vanaf oplage 1. Zo heb je altijd precies genoeg en ben je niet gebonden aan een minimale afname.
  3. Personalisatie: Om de producten een persoonlijke touch te geven is printing on demand ook een uitstekende productievorm. Op moment van bestellen kunnen er nog namen en logo’s aan bijvoorbeeld boeken, rapportomslagen of naamkaarten worden toegevoegd.
  4. Minder Overproductie: Bij massaproductie is de uiteindelijke onverkochte voorraad een doorn in het oog. Dankzij printen on demand zullen deze overtollige voorraden verleden tijd zijn en het voorkomt verspilling van bijvoorbeeld papier.

Lesmaterialen printen bij EPC Nieuwegein

  1. Lesboeken: Een nieuw jaar betekent vaak ook nieuwe lesboeken, doordat de inhoud van lesboeken door de jaren heen verandert is printen-on-demand de perfect oplossing. Wij drukken de boeken op het moment dat het nodig is, dat is duurzaam en snel, hierdoor zit je nooit met een te grote voorraad van boeken. Ideaal wanneer je nog niet van te voren weet hoeveel boeken je nodig zult hebben.
  2. Notitieblokken: Wat zeker niet vergeten mag worden zijn de notitieblokken, in de praktijk onmisbaar én een makkelijke manier om de identiteit van de school of opleiding door te voeren. Bij EPC Nieuwegein drukken wij notitieblokken in verschillende formaten en met gepersonaliseerde kaft in de desbetreffende huisstijl.
  3. Planners: Jaarkalenders, agenda’s en planners printen. In de opleidingsbranche zijn deze niet te missen. Bij EPC Nieuwegein ben je hiervoor aan het juiste adres. Alle vormen en maten zijn bij ons verkrijgbaar, evenals alle soorten afwerkingen. Zo heb je altijd alle afspraken en evenementen georganiseerd en overzichtelijk op 1 plek
  4. Posters: Voor het overbrengen van alle advertenties, evenementen en boodschappen zijn posters een uitstekend communicatiemiddel. Ook hierbij geldt dat er geen hoge oplages nodig zijn en kan elke poster gepersonaliseerd of met een unieke boodschap geproduceerd worden,
  5. Rapportomslagen en insteekmappen: Een mooie manier om al het losse papierwerk duidelijk en overzichtelijk in een map op te bergen. Ideaal om bijvoorbeeld rapporten en contracten op een beschermde manier op te bergen. Bij EPC Nieuwegein produceren wij deze omslagen in talloze uitvoeringen.
  6. Fulfilment: De logistiek kan ook bij EPC onderbracht worden, op deze manier nemen wij de zorg weg bij de klant en verzorgen wij het distributieproces. Zo zetten wij complete lespakketten in elkaar met bijvoorbeeld een lesboek, map, pen, naamkaartje en notitieblok en sturen deze direct op naar de cursisten.

Tot slot

EPC Nieuwegein is gespecialiseerd in printing-on-demand en lesmaterialen voor regionaal en landelijk gebruik. Ben jij door deze blog benieuwd geworden naar onze diensten en wat wij allemaal te bieden hebben? Neem dan gerust contact op met een van onze experts voor een persoonlijk gesprek. Wil je alles met eigen ogen meemaken? Maak dan een afspraak met een van onze verkopers voor een rondleiding, de koffie staat klaar.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte
Garenloos Brocheren: Boeken inbinden op een efficiënte manier.
Algemeen

Garenloos Brocheren: Boeken inbinden op een efficiënte manier.

Lees meer

De aandacht trekken met POS-materiaal
Algemeen

De aandacht trekken met POS-materiaal

Lees meer