Ga naar de inhoud
Terug

Dibond: Veelzijdig en duurzaam

Sign

Dibond is een innovatief composietmateriaal bestaande uit drie lagen: twee dunne aluminium buitenlagen met een stevige polyethyleenkern ertussenin. Dit resulteert in een uniek materiaal dat de duurzaamheid en sterkte van metaal combineert met de veelzijdigheid en lichtheid van kunststof. In dit blogartikel zullen we de kenmerken, voordelen en toepassingen van Dibond verkennen en waarom het een populaire keuze is geworden in verschillende industrieën.

Kenmerken van Dibond

Dibond heeft een aantal voordelen ten opzicht van andere plaatmaterialen. Ten eerste het gewicht, dibond is licht materiaal, waardoor het gemakkelijk te hanteren en te vervoeren is. Ondanks het lage gewicht is Dibond ook zeer stevig en bestand tegen buigen. Het materiaal is ook bestand tegen weersinvloeden, UV-straling en vocht, waardoor het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt zonder aan kwaliteit te verliezen.

Toepassingen van Dibond

  1. Duurzaamheid: Dankzij de aluminium buitenlagen is Dibond zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Het kan jarenlang meegaan zonder aan kwaliteit in te boeten, zelfs in veeleisende omgevingen.
  2. Printbaarheid: Dibond biedt een uitstekende ondergrond voor het printen van afbeeldingen, reclameborden, displays en andere sign toepassingen. Onze hoge printkwaliteit in combinatie met dibond zorgen voor een schitterend beeld. Dibond wordt veel gebruikt in de reclame- en marketingindustrie vanwege zijn duurzaamheid en printbaarheid. Het wordt vaak gebruikt voor buitenreclameborden, displays op beurzen, winkelpresentaties en bewegwijzering.
  3. Kunst en interieurontwerp: Dibond wordt ook steeds populairder in de kunstwereld vanwege zijn veelzijdigheid en moderne uitstraling. Het wordt gebruikt als basis voor schilderijen, fotoafdrukken, fotomontages en andere artistieke werken. Daarnaast wordt Dibond ook gebruikt voor interieurdecoratie, zoals muurpanelen, keukenachterwanden en meubilair.
  4. Afwerking: Dibond is zeer geschikt om te lamineren en dat zullen we ook altijd aanraden. Het laminaat zorgt voor een extra beschermlaag over de afbeelding waardoor de platen nóg langer meegaan én het ziet er zeer chique uit. Wij gebruiken 2 soorten laminaat; mat en glans. Om dibond aan de muur te bevestigen zijn er verschillende mogelijkheden, dibond leent zich uitstekend om gaten te boren in de hoeken t.b.v. afstandhouders, omdat het plaatmateriaal licht is kan je ook gemakkelijk een ophangmechaniek aan de achterkant plakken.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte
Creëer een nieuwe look met Raamstickers
Sign

Creëer een nieuwe look met Raamstickers

Lees meer

De aandacht trekken met POS-materiaal
Algemeen

De aandacht trekken met POS-materiaal

Lees meer