Ga naar de inhoud
Terug

Garenloos Brocheren: Boeken inbinden op een efficiënte manier.

Algemeen

Bij het produceren van boeken zijn er verschillende manieren mogelijk voor het inbinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hardcover, softcover, wire-o en nieten brocheren. We nemen je in deze blog mee in de mogelijkheden van het garenloos brocheren, een populaire methode van inbinden die functioneel is, gebruiksvriendelijk én een luxe uitstraling heeft.

Wat is Garenloos Brocheren?

Garenloos brocheren houdt in dat het binnenwerk van een boek rechtstreeks aan het omslag wordt gelijmd. Dit is anders dan de traditionele wijze waarbij er garen of draad gebruikt wordt om het binnenwerk bij elkaar te houden. Dit gebeurd bij EPC Nieuwegein met een automatische bindmachine waarbij er op een duurzame manier aan de lopende band boeken worden geproduceerd. Het resultaat is een strakke en naadloze binding die een moderne uitstraling heeft en functioneel is voor verschillende vormen van publicatie. Bij EPC is er de mogelijkheid om boeken in te binden vanaf oplage 1 in verschillende formaten. Om de boeken een luxe uitstraling te geven en om de levensduur te verlengen, kan EPC het omslag voorzien van een mat- of glanslaminaat.

De Voordelen van Garenloos Brocheren

  1. Aantrekkelijke uitstraling: Garenloos brocheren geeft een moderne en strakke uitstraling aan de boeken. Het omslag en de pagina’s sluiten naadloos op elkaar aan, hiermee creëer je een zeer nette en professionele uitstraling. Door het omslag te lamineren krijgt het boek een luxe finishing touch en blijft het beter bestand tegen gebruikssporen.
  2. Kostenbesparend: Het bindproces van garenloos brocheren gaat op een zeer snelle en efficiënte manier. Bij EPC staat een semiautomatische bindmachine die de boeken binnen een paar seconde inbindt, zo ontstaat er zeer snel productieproces wat uiteindelijk kostenbesparend is, ideaal voor zowel grote als kleine oplages.
  3. Flexibiliteit in Ontwerp: Onze garenloos gebonden boeken worden digitaal geprint, dit biedt de mogelijkheid om de boeken te personaliseren. Dit geeft de creativiteit de ruimte om bijvoorbeeld de omslagen te voorzien van verschillende teksten, afbeeldingen of namen.

Toepassingen van Garenloos Brocheren

  1. Tijdschriften en Brochures: De strakke en moderne uitstraling van garenloos gebonden boeken maakt het ideaal om deze bindtechniek te gebruiken voor tijdschriften, catalogi en brochures.
  2. Lesboeken: Steeds meer lesboeken worden garenloos gebrocheerd, dit heeft het aanzienlijke voordeel dat je de boeken kan produceren aan de hand van het aantal aanmeldingen van de opleiding of cursus. Doordat de boeken digitaal geprint worden (printing on demand), hoeven er geen grote voorraden aangeschaft worden om hoge productiekosten te voorkomen.
  3. Zakelijke Documenten: Draaiboeken, jaarverslagen en bedrijfsbrochures zijn voorbeelden van documenten die ook steeds vaker garenloos ingebonden worden.
  4. Commerciële boeken: Garenloos brocheren leent zich ook uitstekend voor het produceren van romans, stripboeken en levensboeken.

Tot slot

Wij zien dat garenloos brocheren enorm in populariteit toeneemt, het is een strakke en efficiënte manier voor het inbinden van boeken. Of het nou gaat om kleine of grote oplages, garenloos brocheren is duurzaam, snel en heeft een zeer luxe uitstraling. Ook biedt deze bindmethode de mogelijkheid tot het personaliseren van de boeken. Bij EPC Nieuwegein hebben we jarenlange nationale en internationale ervaring met betrekking tot het garenloos brocheren. Bij de drukkerij van EPC worden dagelijks honderden boeken ingebonden en verzonden. Ben je dankzij deze blog geïnteresseerd geraakt deze inbindmethode? Bel gerust met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte
Het nieuwe schoolseizoen van start!
Algemeen

Het nieuwe schoolseizoen van start!

Lees meer

De aandacht trekken met POS-materiaal
Algemeen

De aandacht trekken met POS-materiaal

Lees meer